Başarılı Blog Yazarı Olmak İçin Üç Kriter


Her zaman söylediğimiz gibi blog dünyası büyüyor, her gün yeni bloglar internet alemine giriyor ya da tamamen internet aleminden çıkıyorlar.

Her açılan blogu hesaba katarsak, bunların sadece %1,2'si istikrarlı olarak bloglarını devam ettiriyorlar. Yani başarılı bir blog yazarı olmayı hedefliyorlar. Bu dilimin %43'lük kısmıda bu işi yarı yolda bir süre sonra bırakıyorlar. Yani onlarda yazmakten vazgeçiyorlar. Peki, bu blog yazmayı bırakan oranın %0,3'lük kısmı bir süre sonra bloguna ya geri dönüyor ya da başka bir blog açma telaşesine düşüyor.

Sayısal verilerden sonra, başarılı blog yazarı olmak için gereken koşulları paylaşmak istiyorum.

1)Özgün Olmak

Bu koşul en önemli koşullardan birtanesi. Siz ne kadar başka yerlerden yazı kopyalarsanız, kopyalayın bir türlü blog yazarlığında başarıyı yakalayamazsınız. Özgün olmaya çalışmak sizi adım adım ilerletecektir. Özgün olmayan blogları google anında anlar ve sizlerin üst sıralarda çıkmanızıda engelleyecektir.

Aynı zamanda internet alemi artık farklı bir boyuta geçti, kopyaladığınız yazılar elbet bir gün size dönecektir. Ve içerik hırsızlığı ile suçlanacaksınızdır, buna da dikkat edin. Böyle bir durumda zaten, bir daha blog yazmak istemeyeceksinizdir.

Sadece blog yazarlığında geçerli bir kural değildir, özgün olmak. Hayatın her alanında özgün işler başaranlar; başarıya daha çabuk ve emin kavuşurlar.

2)Blogunuzu Güncel Tutun

Eğer istikrarlı bir iş yapmak istiyorsanız. Sabrınızın yanında, blogunuzu güncel tutmanızda önemlidir. Haftada bir içerik girerseniz, yol katetme durumunuz söz konusu olmayacaktır. Ancak, belirli aralıklarda gireceğiniz özgün içerikleriniz; blogunuzu güncel tutmakla beraber okunma sayınızıda artaracaktır.

Blog tutmak sabır gerektiren, tembelliğe yer vermeyen bir hobidir. Bu yüzden, blog tutarken planlı hareket edin. İçeriğinizi önceden kafanızda oluşturun ve daha sonrasında bu bilgiyi okuyuculara aktarın. Böyle yaparak hem içerik hemde yazım yanlışlarını en aza indirgemiş olursunuz.

Unutmayın, güncel bloglar her zaman bir adım öndedir; çünkü belirli bir okuyucu kitlesine böyle ulaşırsınız.

3)Sosyal Medya'da Yer Alın

Blogunuzu açtıktan sonra, ertesi günlerde hemen sosyal ağlarda blogunuz ile ilgili sayfalar oluşturmalısınız. Evet, başlarda arkadaşlarınızdan başka bu sayfaları beğenenler, takip edenler olmayacaktır; fakat bir süre sonra üsteki iki kriteri yerine getirdiğinizde sizi takip edenler artacaktır.

Bu sosyal ağlarda, gireceğiniz içerikleri paylaşabilirsiniz. Ancak, bunu da sık sık yapmamanızı öneririm. Çünkü, sık paylaşımlarda bulunanları ben dahil birçok kişi sevmeyecektir. Bu yüzden takipçilerinizde anlık düşüşler yaşanmamasını istiyorsanız bunada lütfen dikkat ediniz.

0 yorum:

Yorum Gönder