Blogunuzu Markalaştırma Sırları

Blog yazarlarının birçoğunun içinde markalaşma kaygısı vardır. Bu duygu bloglamaya başladıktan bir süre sonra oluşur. Bu duygunun oluşma nedenlerinden biri de, okunma kaygısıdır. Bu duygunun oluşumundan sonra, bloglarla ilgili daha fazla kavrama hakim olmak da markalaşma istediğini artırır.

Bu duygunun oluşumu çok hoş, fakat markalaşayım derken; büyük hatalara düşmeyin. Yarı yolda kalıp hevesinizi yitirebilirsiniz.

Blog yazarlığının emek istediği, çaba istediği hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. Eğer, markalaşma arzusu ile tutuşuyorsanız dikkat edeceğiniz noktalar var.

Blogunuzun adresini dikkatli seçin
Blogunuzun url adresi, blogunuzun içeriğini doğrudan okuyuculara aktarmalıdır. Blogunuzun adresini seçerken, kendi isim ve soy isminizi kullanmamanızı öneriririm. Çünkü, birçok blogger adres fikri bulamayıp kendi ismi ile blog dünyasına adım atmaktadır. Bu durum markalaşmada sizi bir adım arkada bırakacak bir tercihtir. Blog adresi seçimi, markalaşma adına atacağınız ilk adımlardandır.

O yüzden bir moda blogu açma girişimindeyseniz, adresinizi moda ile ilgili bir adres ile açmanız gerekmektedir. Örneğin; modacanyakar.com gibi bir adres okuyucularınız ilgisini çekecektir.

Blogunuzun tasarımına özen gösterin
Markalaşmanız için bir diğer etken de blogunuzun tasarımını önemidir. Okuyucular sizde profesyonel tasarımlar beklemezler, fakat içerik ile ilgili sade tasarımlar bekleyebilirler. Eğer, bu iş için maddi bir şeyler yatırmak istemiyorsanız blogger alt yapılı bir blog sahibi olmanızda yarar var. Blogger ücretsiz temaları ile sayfa tasarımınızı özelleştirmenize olanak sağlamaktadır.

Blogunuzu kategorinize uygun şekilde tasarlamalısınız. Sayfanızda kullanacağınız farklı renk sayısını fazla tutmamalısınız. Özellikle siyah rengi arkaplan olarak seçmemenizde fayda var. Arkaplanların koyu renkte olması, okuyucuyu itmektedir. Daha soft renkler ve sadelikten yana olmanızda yarar var.

Blog tasarımınız sizi, her zaman on adım ön de ya da geri de yapar. Bu durum da markalaşma ile doğru orantılıdır.

Blogunuzun sınırlarını belirleyin
Okuyucular sizin hangi alanda yazdığınızı bilmeliler. Blogunuza ilk giren kişi bile, iki ya da üç yazınızı okuduktan sonra blogunuzun genelinden bir fikir sahibi olmalı. Çeşitli konulara atlamak sizi markalaştırmaktan uzaklaştırır ve samimiyetiniz sorgulanır.

Yazı dilinizdeki samimiyet, sadelik okuyucu ile buluşmalı. Özgün yazılarınız sizin markalaşmanıza katkı yapar, oradan buradan bulma haber ya da postlarla ilerleme sağlayamazsınız.

Blogunuzu güncel tutun
Birçoğumuz mutfağa su içmek için gitmeye, üşenen bireyleriz. Markalaşmak, tembelleşmeye gelmez. Blogunuzu sürekli güncel tutmak zorundasınız. Planlı ve düzenli postlar girmelisiniz. Ancak, böylelikle başarıyı elinizde tutabilirsiniz.

Güncel olaylarıyı takip etmelisiniz. Kategoriniz teknoloji ise, yeni çıkan teknoloji aletlerini takip etmelisiniz. Medya blogunuz varsa, medya da olup biteni güncel olarak takip etmelisiniz. Böylelikle postlarınız da, bu çerçeve de güncelliğini koruyacaktır.


Şunu unutmayın, bir anda markalaşamazsınız. Markalaşmak bir süreçtir. Bu süreçte sabırlı ve düzenli olmanız sizi hedeflediğiniz noktaya ulaştıracaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder